Waarom zo nuttig?

Een waarschuwingsbericht van garden alert zal u, als tuinliefhebber, op de hoogte brengen van de mogelijke aantasting door ziekte of plaag op dat moment van het seizoen. Wij wensen hierin enkel te melden dat er een verhoogd risico bestaat op de aanwezigheid van de besproken ziekte of plaag. Controleer daarom eerst zelf in uw tuin of u ook symptomen waarneemt. Is dat niet zo, dan bent u gespaard gebleven en hoeft u (nog) niet te behandelen.

"Door gebruik te maken van dergelijke adviserende systemen, die trouwens al jaren bestaan voor de professionele sector, kan het gebruik van bestrijdingsmiddelen veel efficiënter gebeuren."

Veel tuinbezitters gebruiken immers pas gewasbeschermingsmiddelen wanneer de schade reeds volop zichtbaar is. Dan valt het immers op dat er iets aan de hand is. Maar in dat stadium is het niet altijd evident om op een verantwoorde manier planten terug gezond te krijgen. Het is ideaal om in te grijpen op het moment dat de plaag en de schade minimaal aanwezig zijn.

Wat doen wij voor u ?

Om dit ideale moment van toepassing te kennen, worden op regelmatige basis gerichte waarnemingen uitgevoerd door onze gewasbeschermingsspecialisten. Worden tijdens die waarnemingen de eerste sporen van een ziekte en/of plaag vastgesteld, dan vertrekt onmiddellijk een gedocumenteerd waarschuwingsbericht. Dit bestaat uit een woordje uitleg over de ziekte en/of plaag, een aantal duidelijk herkenbare foto’s en een degelijk bestrijdingsadvies.

Zo kan de tuinliefhebber, met een minimaal aantal behandelingen, een optimaal bestrijdingsresultaat bekomen. Dit stemt iedereen tevreden en geeft vertrouwen om later weer op deze doelgerichte manier te werk te gaan.

Uw gratis inschrijvingsbon met unieke code vind u in één van de verdeelpunten van
Edialux producten
bij u in de buurt.

uw e-mailadres:
uw unieke code:

Door op een doelgerichte manier de tuinproblemen aan te pakken, bekomt men een perfect resultaat en een verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen.